background

A confident woman. She knows what she wants and gets it. She is aware of her flaws, but she doesn’t obsess over them and instead thinks that maybe (just maybe) they actually add to her unique beauty. She is passionate. She loves life. She is comfortable in her own skin and owns her sexuality, but uses it purely for good. She does not see other women as her enemy and competes only with herself to do her best at all times and to be her best at all times. She is forthright, honest, disarmingly herself and tries to be no one else. She is having fun and she is sexy and you just want to be around her to soak up some of those good vibes. She isn’t perfect, but she doesn’t care because she is hot. And so are you.

Follow DIANE SERA...

I'M SHRINKING

Saturday, June 19, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU 12 JUNE 2010


SELAMAT PENGANTIN BARU KAK ANA!!!!!!!!
luv ya my lovely cousin....

p/s: omg...my dress up sangat selekeh dlm gambar ni.....



Tarikh keramat cousin ku yang akan menamatkan zaman bujangnyer telah berlaku aritu, 16 June 2010....dalam FB aritu i ade cakap yang i kne facing satu mission yang membuatkan i nervous satu badan...me and my mom was honoured to sedia makan damai tuk pengantin...seriously me and my mom xpernah masak lauk pengantin....O.M.G!!!! WAT TO DO???!!! sepanjang seminggu me and my mom cr idea to do the mission...

Then on the day before tarikh keramat tu, my mom dh shopping awal2 groceries sume...15june tu ktorg tdo rmh pengantin perempuan, my cousin...the event was held at Kg Felda Cahaya Baru, Masai, Johor...dengan hepinyer ktorg pon startlah merewang....





i kat dapur wit my mom....sediakan barang2 mentah tuk masak pagi esok....just the two of us masak tuk 30 pinggan lauk pengantin....i repeat, ONLY THE TWO OF US...sedara mara lain sebelah perempuan 'buzy banggaaatttt' sampai xboleh datang merewang....^%(&(**(%()**##... datang makan boleh lah...
so, xbleh buat ape...nak xnak me and my mom jer kne struggle masak lauk pengantin yang banyak tuhh...sangat stress jugaklah klo masak 2org saje tuk perut lebih dari 10orang kat meja damai tu...sampai me and my mom bergaduh sesame sendri coz stress out kejar mase on the event day...cume ktorg terpakse pujuk dri masing2 tuk bersabar coz ktorg IKHLAS nak tolong pengantin perempuan sempena hari bahagia die sbb selame ni pengantin perempuan dgn arwah maknyer xpernah missed datang tolong merewang kat kampung...me and my mom tolong coz mewakilkan arwah makteh yang sangat baiiikkk tapi xberkesempatan melihat anak perempuan tunggalnye diijabkabulkan...


hummmm...i think dats all gambar time cooking process i sempat ambik....sangat sedih xdpt ambik byk2 cooking process coz i ngan my mom SUMPAH xcukup tangan buat keje....xde org yang nak tolong...i siap kne marah ngan my mom if i sibuk2 pegang camera instead of pegang pisau n cutting board coz her face was soooooo panic takut xsempat siap before 2pm on the event day....dats y lah i cannot take pictures during the cooking process....xsyok betol....

Nevermindlah...malas i nak pikir....now proceed to the next thing i do, malam berinai...i done inai for my cousin...xdelah cantik sangat...tapi disebabkan last nite ade hamba Allah telah mentenyeh inai kat tangan n kaki pengantin dgn sangat SELEKEHNYER, terpakselah i men'touch up' skit tuk cover keselekehan inai tu...cyan pengantin pompuan taw!! jahat betol sape yg buat inai selekeh tuhh...i ukirkan inai ni just spontaneous with no references from anywhere...coz mmg xtahu pulak inai yg dah dibuatkan tu selekeh mcm tu... i terpakse tgglkan keje dapur i for ukirkan inai tuk malam berinai pengantin....


p/s: kak Ana, sori for the inai design...sumpah xde idea time tu coz xprepare awal2...xtahu pulak nak kne inaikan akak mase malam berinai tuh...sorry...sob sob sob...


On the day of the event, my mom and i woke up 5a.m. early in the morning to do the masak2....damn rase tired and sleepy time tuh...kne struggle jugak masak ni klo x takut xsempat nak kene serve on 2 p.m. nnti...just imagine only two of us kne serve 30pinggan kat meja damai tu....WOAH!! only two of us yg prepare, lintang pukang me and my mom masak...yang geramnyer i berpeluang untuk ambek gambar preparation the majlis...dats y xbyk gambar yg dpt ambek....

akak ana....u look GORGEOUS!!!

sempat ambek one snapshot the bride after she done her make up with mak andam...walaupon at dat time tangan sebelah pegang camera and sebelah lagi pegang blender....ohhhh...terase sgt busuk n comot biler lalu depan tetamu2 yang datang nk tengok pengantin pompuan...sbb i still sibuk kuar masuk dapur tuk meja damai preparation...i xsempat make up or pkai baju ok2 skit...sangat buzy but satisfied lah dapat jadi crew dalam majlis ni coz kak ana sgt baik selame i grown up with her...she's my bestfren dari umo i 5 years old...too many great childhood memories with her....so , i'm honoured to be a part of the team...

THE CLOCK STRIKE 2PM!!!!!! me and my mom kelam kabut deco meja damai with the lauk2 pengantin yang ktorg buat....kami sangat focus and memberikan 110% komitmen kat keje kami..hahaha...terase hepi biler sumenyer siap cume satu dish jer yang xkesampaian hajat ktorg nk buat....


and now, i present to u.. me and my mom culinary art work!!!



BUNGA PAHAR DAMAI
( sampai pijar tangan me and my mom buat bende ni...cili die...mak aii...sebakol!! just imagine mcm mane i ukir cili nk jadi bunga dn amount yg melampau banyak...90 cucuk i kne buat!!! )

UDANG PENGANTIN...
(actually me and my mom nak buat udang panjat tapi ktorg betol2 kesuntukan mase...ktorg sangat3 panik dan terpakse susun mcm tu jer...xsempat nak cucuk kt nenas...huhuhu... boring presentation lah yg ni...)


TAUHU SUMBAT SELAYANG...
( ok... this one appetizer sooo sedap...banyak jugak ktorg buat tauhu ni and banyak jugak yang lesap dari kuali kerana mengisi perut ktorg yang xsempat makan sepanjang keje...hahaha...tapi memang sedap...isi tauhu buat dari isi ikan selayang and macam2 lagi disumbatkan...hehehe...)


AYAM GOLEK PENGANTIN...
( hahaha...peristiwa ayam golek yang hampir bergolek kat dapur...tapi sempat diselamatkan and tergolek2 dalam kuali....huhuhu...)

SIAKAP SWEET SOUR...
( ni main dish tuk pengantin....giler besar ikan die....my mom terpakse adjust banyak kali position ikan tu sebab asyik nak terkeluar dari pinggan.... )

COCKTAIL JELLY...
( my mom signature dish....sangat sedap...must try....)

FRUIT SALAD....
( sangat malu coz i buat bakul tembikai ni xsecantik yang i bayangkan...waaaaaarrrghh!!! malu..tapi cover balik ngan isi dalam bakul tu...penuhkan sampai membuak2 harta karunnyer...akhirnyer mendapat pujian positif dari org2 yang datang...hehehe )

JELLY BOAT....
( ni i pon xtahu ape motif i buat bende ni...sebab xde menu dessert yg boleh gune bahan2 yang sedia ade )

CARROT JUICE AND WATERMELON JUICE...
( menu air tuk meja damai...hampeh! penat i buat whipped cream coz dalam gambar ni cream tu dah cair and nampak xcantik...grrrhhh....)


yang ni pulak cake pengantin....special booked for pengantin....yang ni bukan my mom n i yang buat eh...ni kedai yg buatkan...huhuhu....

see!!! brape panjang meja damai yang hanya 2crew yang masak tuk lauk pengantin? keje giler betol...


Penat pulak crite pasal majlis ni....senang citer long story short, mase penutup majlis tu mempelai ni karaoke sesame....my kak ana pandai karaoke and suare die sedap didengar....then jumpe plak suami yang pandai karaoke, suare pon boleh tahan...haaa...dah ngamlah tu dua2 ni....i've tried to upload video time drg karaoke tapi belum berjaya lagi coz lambat sangat3....len kali jer lah ehhh....

SWEETTTTT COUPLE KAROK SESAME!!!

Lastly....abes jer majlis tu...time for pengantin beredar p buat outdoor photoshoot....kereta pengantin yang bername SUBARU telah dihias cantik oleh mak andam...kete dh xnampak macho, nampak comel jer....

THE END!!!!

P/S: another challenging mission completed!!! usaha and keberanian escalator kejayaan!!! woohooo!!!

1 comment:

  1. sgt sedap lauk pauk itu....bak la dtg sket...toing~

    ReplyDelete